Правила благоустрою товариства

15.07.2022 13:53

 

 

 

 

 

 

ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ

САДІВНИЦЬКОГО ТОВАРИСТВА «ХВИЛЯ»

 


1. Загальні положення

1.1. Правила благоустрою садівницького товариства «Хвиля» (надалі за текстом – Правила) розроблені з урахуванням діючого законодавства України, Статуту садівницького товариства «Хвиля» (надалі за текстом – Товариство).

1.2. Право змінювати, доповнювати, переглядати, призупиняти дію або відміняти дані Правила належить загальним зборам членів Товариства. Рішення з такого питання приймається більшістю голосів (більше 50 %). Правління Товариства має право видавати від імені Товариства тимчасові дозволи на виконання будь-яких дій або робіт, що виходять за рамки Правил, якщо видача таких дозволів не суперечить інтересам членів Товариства.

1.3. Правила поширюються на усіх членів Товариства, та власників ділянок, що не є членами товариства (надалі за текстом Садівник), членів їх сімей родичів і осіб, що приїжджають до садівника у гості або у справах і обов'язкові для виконання.

1.4. Садівник зобов'язується дотримуватися дійсних Правил, утримувати будинки, господарські будівлі, проїзди, рекреаційні майданчики, прилеглу до ділянки територію, елементи інфраструктури Товариства в належному стані (відповідно до вимог протипожежної безпеки, екологічних вимог). Робити забудову (реконструкцію) будов на ділянці, що належить йому, відповідно до діючих правил і норм.

1.5. Садівник зобов'язується своєчасно надавати (оновлювати) Правлінню контактну інформацію на себе або свою довірену особу.

1.6. Садівник не має права перешкоджати виконанню службових обов'язків технічному персоналу Товариства (електрик, контролер, черговий і тому подібне) на своїй ділянці і прилеглій до ділянки території.

1.7. За порушення Садівником (його гостями або орендарями) положень Правил, що ведуть до адміністративної, кримінальної і/або матеріальної відповідальності, що накладається органами місцевого самоврядування або державної влади, усю повноту відповідальності несе Садівник.

 

2. Правила користування загальним майном

2.1. Садівник і Правління не повинні використати загальне майно Товариства в цілях, що не відповідають цілям діяльності Товариства, зобов'язані дотримуватися положення чинного законодавства і Статуту Товариства.

2.2. Не дозволяється на території Товариства вести яку-небудь виробничу або комерційну діяльність, іншу професійну діяльність, не передбачену Статутом Товариства, за винятком добровільного благоустрою території Товариства, надання інформаційних послуг. Усі види робіт мають бути погоджені з Правлінням до початку їх виконання.

За рішенням загальних зборів членів Товариства, правління має право укласти договір про сезонну торгівлю на території Товариства товарами першої необхідності (продукти харчування, господарський інвентар, посадочний матеріал та ін.)

У разі виявлення фактів ведення Садівниками на території Товариства підприємницької або комерційної діяльності, Правління зобов'язане звернутися в компетентні органи для проведення перевірки.

2.3. Дороги Товариства можуть використовуватися тільки для проходу або проїзду.

2.4. Садівники не повинні зберігати або дозволяти зберігання третім особам будматеріалів, добрив, сипких матеріалів, яких-небудь предметів на території загального користування і узбіччях доріг (за винятком спеціальних місць тимчасового складування, погоджених з Правлінням).

2.5. На період ремонту або перебудови Садівником свого майна, з дозволу Правління, допускається тимчасове складування предметів виробничої діяльності на обмеженій території поза ділянкою, поблизу огорожі Садівника, якщо це не перешкоджає вільному проїзду і проходу по території Товариства. Прибирання вказаної території має бути зроблене не пізніше ніж за один тиждень з дня закінчення робіт.

2.6.Тверді малогабаритні побутові відходи (ТПВ) не повинні складуватися в межах ділянки Товариства, Садівник самостійно здійснює їх вивезення у відповідні місця. Складування металобрухту здійснюється на окремому майданчику, на території біля чергового. Відходи рослинного походження (листя, бадилля, гілки, залишки фруктів і овочів і так далі) утилізуються Садівником самостійно (компостуються на своїй ділянці). Категорично забороняється виносити сміття і відходи на територію загального користування і за захисну огорожу Товариства.

Великогабаритні ТПВ (меблі, побутова техніка, будівельне сміття і таке інше) повинні утилізуватися власником самостійно. При порушенні цього положення на Садівника буде накладений штраф, розмір якого буде еквівалентним витратам що понесе товариство, під час прибирання забрудненої садівником території.

2.7. Забороняється виконувати будь-які дії, що призводять до ушкодження газопроводу, дренажної системи, ліній електропередачі, громадських огорож, воріт (шлагбауму) і хвірток, доріг і їх узбіч, громадських приміщень і іншого устаткування Товариства. Ремонтні роботи по усуненню будь-яких ушкоджень, що виникли внаслідок таких дій, здійснюються за рахунок Садівника, з вини якого сталося ушкодження.

2.8. За наявності ознак порушення робочого стану громадського газопроводу, лінії електропередачі, доріг і тому подібне або ознак, які можуть привести до цього, Садівник негайно оповіщає про це голову або членів Правління, а в їх відсутність – чергового СТ «Хвиля».

2.9.Не допускається захаращення ділянок землі (спорудження господарських. будівель), по якій проходять лінії газопроводу і електропередачі. Садівник несе персональну відповідальність за доступність проведення робіт по ремонту і обслуговуванню інфраструктури Товариства на своїй ділянці. У разі невиконання своїх обов'язків у встановлені терміни, Садівник компенсуватиме витрати Товариства по розчищенню ділянки і прилеглої до неї території за свій рахунок.


3. Дотримання громадського порядку.

3.1. Садівник не повинен чинити шум, здійснювати або допускати здійснення будь-яких дій, що порушують права і комфортне проживання інших Садівників. Усі Садівники повинні регулювати гучність радіоприймачів, телевізорів, музичних інструментів і інших пристроїв, що виробляють звуки, так, щоб це не турбувало сусідів. Будівельні і інші роботи, що чинять шум, виконуються в період з 9.00 до 22.00.

3.2. Забороняється використання радіотехнічних пристроїв і споруд, що викликають перешкоди в роботі побутової техніки на території Товариства.

3.3. Забороняється засмічувати територію Товариства, в т.ч. дрібним побутовим сміттям (обгортки харчових продуктів, недопалки, сигаретні пачки, пляшки, пакети і тому подібне).

3.4. При будівництві на своїй ділянці житлових будов і споруд Садівник зобов'язаний керуватися діючими будівельними нормами і правилами.

3.5. Садівник несе відповідальність перед іншими Садівниками і Товариством за дії/бездіяльності робітників, що залучаються ним до роботи на своїй ділянці.

3.6. Садівник самостійно інформує найманих робітників про правила, що діють на території Товариства, у тому числі про режим проведення шумних робіт, про неприпустимість забруднення території Товариства.

3.7. Садівник самостійно відповідає перед державними контролюючими органами за роботи, що виконуються на його ділянці, у тому числі за отримання необхідних ліцензій, дозволів.

3.8. Забороняється проведення будь-яких земляних робіт поза територією особистої ділянки! Будь-які роботи на землях загального користування здійснюються тільки з письмової згоди голови правління.

3.9. У разі порушення колишнього вигляду майна загального користування, у тому числі пошкодження доріг, Садівник зобов'язаний за свій рахунок привести вказане майно в колишній стан.

3.10. Забороняється посадка дерев під лініями електропередачі.
3.11. Забороняється висаджувати дерева, кущі, овочеві і квіткові культури на землях загального користування, уздовж узбіч і доріг усередині території садівничого товариства, за винятком випадків, коли такі роботи сплановані й дозволені Правлінням.

 3.12. Забороняється викид на дороги загального користування бур'янів і іншої рослинності.

3.13. Садівники можуть брати участь в громадських роботах (толоках), що оголошуються й призначаються Правлінням.

 

4. Загальні правила безпеки

4.1. Не допускається знаходження на території товариства сторонніх осіб, що не є гостями (орендарями) або відвідувачами Садівника. У разі появи підозрілих осіб Садівник повинен повідомити про  голову правління, або чергового СТ «Хвиля».

4.2. У разі здачі своєї ділянки (будови) в оренду, Садівник зобов'язаний заздалегідь письмово повідомити про це голову правління, вказавши паспортні дані орендаря і терміни його проживання на території Товариства. У разі відсутності даних про перебування на ділянці Садівника третіх осіб, товариство залишає за собою право залучення правоохоронних органів для перевірки законності перебування цих громадян на території товариства.

4.3. Садівникам забороняється доставка вантажів по території Товариства транспортом вантажопідйомністю більше 10т. У випадку в’їзду на територію товариства вантажних автомобілів, садівник до якого в’їжджають вантажні авто повинен сплатити на рахунок товариства у фонд на утримання й ремонт доріг суму, розмір якої встановлюється рішенням правління. 

4.4. Забороняється самостійне підключення електроенергії до лінії електропередачі товариства, а також неузгоджене з правлінням врізання Садівника в систему газопостачання товариства.

4.5. Категорично заборонено на ділянках і території загального користування  підпалювати траву, гілки, розпалювати вогнища. У випадку використання відкритого вогню для приготування харчових страв, Садівник повинен дотримуватись заходів безпеки й забезпечити належний контролю за використанням вогню. При розведенні вогнища на ділянці садівник зобов'язаний враховувати інтереси сусідів що мають суміжні  ділянки. Садівник несе особисту відповідальність за порушення правил поводження з відкритими джерелами вогню та токсичними речовинами.

4.6. Забороняється зберігання в особистих приміщеннях і на території ділянок вибухових або легкозаймистих матеріалів, за винятком пального для побутової садової техніки, що зберігається в місці, обладнаному з урахуванням вимог протипожежної безпеки.

4.7. У разі займання або пожежі Садівник негайно викликає, використовуючи засоби власного зв'язку, пожежну охорону і оповіщає чергового СТ «Хвиля».

4.8. На території Товариства забороняється використання вогнепальної і пневматичної зброї, використання піротехнічних засобів.

 

5. Правила утримання домашніх тварин

5.1. Утримання домашніх тварин не повинне порушувати громадський порядок, а також умови перебування й відпочинку Садівників, що мають суміжні ділянки з власником домашніх тварин.

5.2. Домашніх тварин можна вигулювати, тримаючи на руках або на поводу, довжина якого повинна забезпечувати упевнений контроль над твариною (собаки бійцівських і службових порід повинні вигулюватися з намордниками). Власники, що вигулюють домашніх тварин на дорогах і їх узбіччях, повинні негайно прибирати за ними екскременти.

5.3. Власники домашніх тварин несуть повну відповідальність за тілесні ушкодження і /або збиток майну, заподіяні домашніми тваринами. Товариство не несе будь-якої відповідальності по позовах, що виникли у зв'язку з неналежним утриманням домашньої тварини Садівником.

5.4. Усі домашні тварини, що виводяться за межі ділянки, мають бути прищеплені і зареєстровані в установленому порядку. Про наявність собак бійцівських порід Садівник інформує правління письмово.

 

 

6. Стоянка автотранспорту

6.1. Товариство не надає постійного місця для стоянки автомашин, причепів, човнів і іншого великогабаритного транспорту на громадській території. Усі транспортні засоби повинні розташовуватися на території особистих ділянок Садівника.

 6.2. Товариство не відповідає за зникнення, руйнування, крадіжку або збиток, заподіяний транспортному засобу, залишеному Садівником на території товариства.

6.3. Допускається короткочасне розміщення автомашин Садівника і його гостей на громадській території, короткочасне паркування не повинно перекривати проїзди і проходи іншим учасникам руху. Товариство не несе відповідальність за ушкодження або втрату вказаного вище транспортного засобу.

 6.4. Авторемонтні роботи, мийка машин на території загального користування забороняються.

 7. Зміна Власника

7.1. При продажі ділянки або іншій формі її відчуження Садівник, колишній або новий, зобов'язаний повідомити Правління або Голову про здійснювану угоду. Після отримання свідоцтва про державну реєстрацію права на нового власника пред’явити голові правління оригінал й надати копію документу що підтверджує правовий статус Садівника відносно ділянки.

 7.2. Всі боргові зобов’язання по членським й цільовим внескам та сплатам за утримання й обслуговування території загального користування колишнього Садівника покладаються на нового Садівника, що придбав земельну ділянку в товаристві.

 7.3. Новий Садівник повинен написати заяву в правління про вступ в члени Товариства і заплатити вступний внесок, затверджений на загальних зборах садівників членів товариства.

 7.4. У разі ведення садівництва в індивідуальному порядку, власник ділянки повинен укласти договір з Товариством про порядок користування і експлуатації інженерних мереж, доріг і іншого майна загального користування.

 8. Охорона Товариства

8.1. Охорона об’єктів й майна загального користування Товариства здійснюється спеціальними організаціями на договірних засадах.

8.2. На території загального користування черговий по товариству здійснює відеоспостереження за дотриманням правил благоустрою. У випадку виявлення порушень негайно інформує про них голову правління.

 

9. Управління справами Товариства

9.1. Управління справами товариства здійснює Правління.

9.2. Садівник не має права направляти, керувати або намагатися встановити будь-який інший спосіб контролю над службовцями Товариства, Головою або Правлінням, окрім контролю, визначеного положеннями Статуту Товариства, вимагати від вищеназваних осіб надання послуг (виконання робіт), що не входять в їх обов'язки, або не передбачених затвердженим Зборами Товариства кошторисом.

9.3. Усі членські, цільові, вступні внески підлягають сплаті в терміни, встановлені рішеннями правління й загальних зборів Товариства. Членські внески можуть бути сплачені вперед, в межах поточного фінансового року. Оплата електроенергії здійснюється щомісячно, не пізніше 28-го числа. За прострочення платежів Правлінням може прийматись рішення щодо відключення члена товариства від електропостачання, якщо неплатежі Садівників призводять до різкого погіршення фінансового стану Товариства і неможливості своєчасно розраховуватись за спожиту електроенергію та виплачувати заробітну плату найманим працівникам.

9.4. У відповідності із Статутом Товариства, за порушення положень цих правил внутрішнього розпорядку власник ділянки - член Товариства може бути виключений з членів Товариства, а також може притягатися до відповідальності згідно з діючим законодавством України.

9.5. Якщо Садівник ігнорує вимоги органів управління товариства про усунення порушень екологічного, протипожежного характеру, пов'язаних з недотриманням екологічних, протипожежних норм і правил, Правління зобов'язане направити відповідну заяву на порушника в органи державного екологічного контролю, службу протипожежного нагляду.

9.6. Скарги, що стосуються управління Товариством або дій (бездіяльності) його членів, подаються у письмовій формі голові правління. Рішення по них мають бути прийняті впродовж 10 днів після подання скарги.

9.7. З усіх питань можна звернутися в Правління Товариства через чергового по СТ «Хвиля», або електронну поштову скриньку товариства: xwila@ukr.net.

                 

Назад

Контакт

СТ "ХВИЛЯ"
вул. Богдана Хмельницького 128, СТ "Хвиля" с. Пухівка, Броварський район, Київська область

0976331285

© 2015 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode